"Ваканция в Тоскана" от Сюзън Елизабет Филипс - ревю

   Известната авторка Изабел Фейвър губи всичко за един миг! Кариерата й пропада, след като счетоводителят й бяга с всичките й спечелени пари, поради което приходите от новата й книга за самопомощ падат, годеникът й я зарязва, заради жена, в която е влюбен и от която ще има дете, а таблоидите съсипват цялата й репутация, пишейки за драмите в живота й. Пред Изабел изскача неочаквана възможност за пътуване до Тоскана и тя решава да приеме, за да се опита да се съвземе от всичко, случило й се напоследък.
   Лоренцо Гейдж е известен на всички като лошото момче от големия екран, а и в истинския му живот нещата не стоят различно, с изключение на това, че не убива. Лоренцо заминава за вилата си в Италия, за да се отдаде на заслужена почивка преди следващия си голям проект, където напълно неочакваната среща с Изабел го променя, а и не само него...

Благодаря на издателство Ибис за възможността!

   Книгата беше много лека и свежа, а действието се развиваше пред очите ми, като че гледах забавна романтична комедия. Идеална е за лятото и за всички почитатели на романтичните истории. Трябва да призная, че тя не е за всеки – романът включваше много от клишетата на любовните истории, но аз нямах нищо против тях, тъй като бяха поднесени с чувство за хумор, по един много очарователен начин.
   Нещото, което най – много ми хареса, бе италианската атмосфера, която създаваше книгата. Малкото градче, вилата, виното, храната – авторката бе обърнала внимание на тези детайли, които създават чувството, че си на почивка в слънчева Италия. Описанията определено бяха един от големите плюсове на книгата, заради които си заслужава да я прочетете.
   Изабел беше изключително силна жена, за което засвидетелстваше цялата кариера на известна авторка, която бе изградила. За съжаление най – важните неща в живота й рязко пропаднаха и въпреки лекото самосъжаление, което изпита в началото, тя продължаваше да седи гордо изправена и самоуверена. Ваканцията в Тоскана бе идеалният начин за нея да се откъсне от цялото напрежение в кариерата и личния си живот и тя се възползва от него по възможно най – добрия начин.
   В началото на книгата приемах образа на Лоренцо като този на „съвършения” мъж без недостатъци, което никак не ми се нравеше, но постепенно открих, че той има много несъвършенства – като това, че не вярваше достатъчно в себе си и способността си да изгради здрава и стабилна връзка, с когото и да е било, несигурността му в това дали е достатъчно добър за Изабел, а също и повредената му донякъде психика – бе прехвърлил образа си на екрана в истинския си живот.
   Взаимоотношенията между двамата преминаха през много етапи като чисто физически, през приятелски, до такива на влюбени. Връзката им на моменти определено бе токсична и не се отразяваше добре на никого от двамата, но в края й, те бяха опора един за друг, а промяната в характерите им бе забележителна.


   Забавна, свежа, лятна, с идеалния италиански привкус, тази книга е едно страхотно четиво за плажа!

Коментари

  1. Книгата изглежда много добра за летния сезон, когато лично аз сменявам фентъзите с нещо по-леко. Чудесно ревю. :)

    ОтговорИзтриване
  2. От известно време се чудех дали да си взема тази книга, понеже една моя приятелка пък беше заслепена от корицата. Та, бях доста колебливо настроена, но пък ревюто ти ме убеди, че трябва да си я взема. Написала си го страхотно. :))

    ОтговорИзтриване
  3. Прекрасно ревю! Напълно ме убеди да прочета книгата.

    ОтговорИзтриване
  4. Чудесно ревю! Благодарение на него ми се прииска да прочета книгата.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар