вторник, 30 юни 2015 г.

Какво прочетох през месец юни

През този месец прочетох само шест книги, но е разбираемо, предвид факта, че почти всичките ми класни и контролни бяха наблъскани през този месец.


1.Наследницата - Кийра Кас. Обожавам начина, по който пишe тази авторка. Много увлекателно и леко, без да натоварва. Мисля, че тази е любимата ми книга от поредицата. Ревю - тук. Дадох й 5/5 звезди.

2.Рубиненият кръг - Ришел Мийд. Отлагах, отлагах, отлагах и най - накрая се навих да прочета и последната книга от поредицата. Силно се надявам, авторката да напише нова поредица, в която да се включат Сидни и Ейдриън, защото те вече ми липсват. Мнението ми за книгата, може да прочетете тук. Без съмнение 5/5 звезди.

3.Търсенето на тигъра - Колийн Хоук. Тази книга определено ми хареса повече от първата. И след като помислих малко, реших, че не е само заради Кишан, когото без съмнение обожавам, ами и заради самото действие и изпитанията, на които бяха подложени (не че в първата книга нямаше такива). Дадох 4/5 звезди на книгата, заради малко излишната драма в първите 100 страници, включващи любовен триъгълник... Ревю за книгата - тук.

4.Сватбена лудост - Джули Джеймс. Взех си книгата, защото бе само 5 лева и реших, че ще бъде едно приятно четиво, предвид контролните, които ми се бяха струпали на главата и не съжалих. Наистина беше. Историята разказва за Сидни Синклер, отдадена на работата си жена, която след унизителния край на годежа си, решава да си намери "перфектния" мъж. Тя се запознава с Вон, специален агент, който е далеч от представите за "перфектен" мъж на Сидни, защото последното, което иска е обвързване. Нещата се усложняват, когато се оказва, че те ще бъдат кум и кума на сватбата на сестра й и брат му. Сблъсъкът и прехвърчането на искри между тях стават неизбежни. И така - историята наистина беше лека и отпускаща, но й дадох 3/5 звезди, защото беше с много предсказуем сюжет, а и някои от моментите ми се сториха излишни. 

5.Въглен в пепелта - Сабаа Тахир. Нуждая се спешно от следващата книга (нищо, че още и в Америка не е излязла). Останах доста очарована от книгата и определено беше нещо, което не съм чела досега. Стори ми се оригинална и затова й дадох заслужено 5/5 звезди. А ето го и ревюто ми - тук

6.Гондолата на времето - Ева Фьолер. Още след "Рубиненочервено" знаех, че страшно много ми допадат книгите с пътуване във времето. И тази не прави изключение. Беше написана страшно добре - с перфектни описания и много добре изградени герои. Дадох й 4/5 звезди единствено, заради проблемите с любовната история, които срещнах. Ревю на книгата - тук

June Book Haul

Този месец си купих доооста книги (за сметка на това прочетох малко). Дори май това е месецът, в който съм си купила най - много книги досега.

Нямах търпение за тази
книга, затова си я купих още на
1 - ви юни. Ревю тук
Купих я заедно с "Наследницата". Ревю
тук


Благодаря отново на издателство
"Интенс" за възможността да
я прочета. Ревю тук
Поръчах си онлайн 9 книги и тази беше първа
в списъка ми, защото седи от страшно
дълго време в него...


Бях чела страхотни ревюта за тази 
книга, затова и я започнах веднага 
след като пристигна. Ревю тук
Венеция! Това ми беше достатъчно, за
да искам много тази
книга. Ревю тук


Все си казвам, че няма да си
купувам книги, заради корицата, но...
Тийнейджъри с дабри? Звучи
интересно


В момента чета тази книга и не съм
много очарована, но ще видим.
Корицата... 


В момента баща ми чете книгата,
иначе бих я грабнала веднага!
Нямам си и на идея какво ще правя с
живота си след края на тази книга. 

Имам нужда от тази поредица!


Прочетох книгата и беше сладка, но
не е нещо... особено.
Книгата я купих преди два дена и 
започнах да я чета, но все
още не знам какво мисля за нея.


Вече прочетох няколко цитата и 
няма как да не спомена отново
 уникалната корицата.
Купих я втора ръка, но всъщност е в
много добро състояние. Чувала съм,
че е много забавна, затова и нямам 

търпение да я прочета лятото.

И така, това бяха книгите, които си купих през този месец. Не знам с коя да се заема след тези, които чета в момента, защото всичките са уникални и нямам търпение за всяка една от тях!

понеделник, 29 юни 2015 г.

Гондолата на времето от Ева Фьолер - ревю

  Ана е едно седемнайсетгодишно момиче, което прекарва лятната си ваканция във Венеция, заедно с родителите си. Всичко върви нормално, докато не се натъква на една червена гондола, а червените гондоли не са типични за Венеция. По време на събитието „Историческа регата” тя е бутната от едно симпатично момче, а после спасена отново от него. Преди да се върне обратно на кея, обаче, всичко около нея се размива и тя се озовава в… 1499 г. Там тя трябва да свикне с всекидневния начин на живот, който е без добре познатите й технологии и козметика. А едновременно с това, й се налага да предотврати събитие и да се изложи на множество опасности, за да успее да се върне отново в своето време. В приключението й в миналото се намесва и симпатичното момче, което я е бутнало и спасило по – рано и към което тя започва да има силни чувства…

Не са много книгите с пътуване във времето или пък съвременните книги, в които действието се развива в миналото, затова и много се зарадвах на излизането на тази книга. Останах доста доволна от нея. Хареса ми това как авторката беше пресъздала толкова добре живота през този период и успях да си представя как са живели хората тогава, а и как се чувстваше Ана от гледната точка на съвременен човек, свикнал с технологии, козметика, лекарства и т.н., попаднал в миналато.
  Освен с пресъздаването на обстановката, аторката се беше справила добре и с изграждането на персонажите. Харесах Ана, защото тя беше много естествен герой, в който лесно можеш да се превъплътиш. Не криеше това, че я е страх и че иска да се върне на всяка цена в своето време, но едновременно с това, проявяваше голяма смелост, когато трябваше да спаси и да помогне на приятел. Страшно ми допадна цялата тази идея с мисията в миналото, с това как трябва да предотврати събитие, за да се върне обратно в своето време. Магията на маската, за която се разбира чак в края – също. Изобщо, имаше страхотни елементи в книгата, които ми харесаха.
Себастиано. Няма как да не се съглася с Юли, че той е мнооого по – добър от Гидиън. Обожавам чувството за хумор у мъжките персонажи, а той имаше такова. Честно казано си го представях като някакъв рицар, който пътува във времето насам-натам и винаги спасява положението.
Останалите герои също бяха страхотни и успях да се привържа и към тях – Барт, който беше много добър приятел и на Себастиано и на Ана, Клариса, със своите недостатъци и постоянни лъжи (това, че постоянно си измисляше, а Ана й се връзваше, беше доста смешно), Мариета, към която в началото имах малко негативно мнение, но в последствие харесах.
  Относно любовната история – при нея имах проблем. Не знам защо, но така и не можах да ги харесам като двойка. Струваше ми се, че не са много подходящи един за друг… Просто имах такова чувство и то не ме напусна до края на книгата. Може би ми трябваха повече „моменти” между двамата, по – задушевни разговори и повече опознаване между самите тях. Любовната история в книгите е нещо важно за мен, затова се надявам със следващите книги да успея да ги почувствам като двойка.


   „Гондолата на времето” е перфектната книга, в която да се впуснете, ако търсите пътуване във времето, магия и ако обичате Италия. Книгата ще ви пренесе във Венеция през 1499 г., с леките си описания, а там ще се изживеете изпитанията, които са поднесени на Ана. Магия, екшън и романтика – това е само малка част от книгата.

неделя, 28 юни 2015 г.

Unpopular Opinions Tag

Благодаря на Ева, че ме е тагнала :)

1.Популярна книга или поредица, която ти не харесваш: 
- Може би "Създадена от дим и кост". Четох страхотни ревюта за тази книга и бях на 99%, че ще ми хареса, но... уви. Не харесах нито героите, нито света...

2.Популярна книга или поредица, която е по-скоро мразена, но ти я обичаш: 
- "Хрониките на чародейците". Чувала съм доста лоши неща за поредицата, но аз я обичам страшно много. Спомням си, че когато я четях бях изцяло потопена в света и магията на тази книга. Не бих могла да кажа, че поредицата е една от най - любимите ми, но определено я обичам много и ми е скъпа, защото е и една от първите фентъзи поредици, които прочетох.

3.Любовен триъгълник, в който главния герой е избрал човека, който ти не си искал да избере (или романтична двойка, която не харесваш): 
- Взирах се дълго време в книгите си, за да се сетя за такъв случай, но май няма. За сметка на това има триъгълници, в които не харесвам героя/героинята с никого от двамата/двете.

4.Популярен жанр, към който рядко посягаш: 
- Трилър, мистерии... Баща ми има доста книги на тази тематика, но аз просто не обичам този жанр. Опитвала съм се да го чета, но не е за мен.

5.Популярен или много обичан герой от книга, който не харесваш: 
- За да не повтарям отговора на Ева относно Уорнър, за когото аз съм на същото мнение, ще кажа Етиен от "Целулка за Ана". И не, проблемът не е, че го мразя, че не го харесвам или някакви такива крайни чувства, а чисто и просто не ме впечатли с нищо. На моменти беше леееко дразнещ, но май не стигнах чак до това да не го харесвам. Разбира се, това не ми попречи да обожавам двойката Ана и Етиен.

6.Популярен автор, който не успява да ти се хареса: 
- Джон Грийн. Чела съм му само една книга - "Хартиени градове", но от нея придобих представа за стила му на писане и че това не е моят автор. Беше голяма мъка, докато прочета тази му книга и си казах, че повече негови книги няма да чета. 

7.Популярни и често използвани в книгите тропи, които си се уморил да срещаш (като "изгубени принцеси", продажни владетели, любовни триъгълници и др.): 
- Аз наистина мразя любовните триъгълници! Първото е, че те разделят феновете на дадената поредица. Чела съм в интернет такива спорове за това кой бил по - добър и кой какви качества и недостатъци имал и дрън-дрън... А и самите персонажи, които присъстват в любовен триъгълник ми стават антипатични с поведението си. Както съм казвала и преди, единственият наистина добър любовен триъгълник беше този между Теса, Уил и Джем.

8.Популярна поредица, която нямаш желание да прочетеш: 
- "50 нюанса сиво". Няма да влизам в излишни обяснение. Просто не мисля, че книгата е за мен.

9.Казват, че "книгата винаги е по-хубава от филма", но има ли филмова или телевизионна адаптация, която харесваш повече от книгата-първоизточник? 
- Първото, което ми хрумна беше "Дневниците на вампира". Всъщност, в началото много обичах книгите, но в момента, в който излезе сериала забравих за тях, защото той беше много по - добър. Ако трябва да съм искрена, последните два сезона са го развалили малко, но... Мое мнение.

Тагвам: Илияна и Калина

събота, 27 юни 2015 г.

10 Books Tag

Благодаря на Юли, че ме е тагнала за този супер интересен таг. 


1.Кои са 10-те книги, които няма да ти омръзне да препрочиташ? 

- 1.Кръвни връзки; 2.Златна лилия; 3.Индигова магия; 4.Огнено сърце; 5.Сребристи сенки; 6.Рубиненият кръг; 7.Принцеса с часовников механизъм; 8.Кристал; 9.Рисунка за Айла; 10.Възпламеняване

2.Кои са 10-те книги, които няма да докоснеш повече независимо по каква причина (добра или лоша)? 
- 1.Влюбен до безумие; 2.Аз преди теб; 3.Моят Свети Валентин; 4.Полулош; 5.Спомни си; 6.Северно сияние; 7.Създадена от дим и кост; 8.Хартиени градове; 9.Не казвай сбогом; 10.Пленница на смъртта

3.Кои са 10-те книги, които искаш отчаяно да имаш, но ги нямаш? 
- Мисля, че всички книги, които съм прочела си ги имам налични, така че май няма такива (освен тези, които искам да прочета де, но това е 6 - тия въпрос)

4.Кои са 10-те книги, чието прочитане така и не си завършил/ла? 
- Хм.. 1.Спомни си; 2.Създадена от дим и кост; 3.Малки жени... Ами май са това.

5.Кои са 10-те книги, които нямаш намерение да четеш, независимо по каква причина? 
- Старая се да не съм предубедена по отношение на книгите, но тези, които със сигурност няма да прочета са: 1.50 нюанса сиво; 2.50 нюанса по - тъмно; 3.50 нюанса освободени; 4.Вината в нашите звезди; 5.Къде си Аляска

6.Кои са 10-те книги, които искаш задължително да прочетеш? 
- 1.Похителят на мълнии (някой ден...); 2.Graffiti Moon; 3.100 – те; 4.Едно лято с 20 момчета; 5.Най - дългото пътуване; 6.Цитати от любими книги; 7.Алената кралица; 8.Пророчеството на гарвана; 9.Любов по време на глабално затопляне; 10.Сякаш никога не се е случвало

7.Кои са 10-те книги, които са най-най-най-най-най-ценни за теб? (Отговорът "Всички" не важи, все трябва да има по-ценни от всички останали.) 
- 1.Нещата, на които не ни учат в училище (защото е с автограф); 2.Без Хоуп; 3.Да изгубиш Хоуп (защото и двете са подарък от скъпи за мен хора); 4.Задната къща (защото ми е подарък от нашите и има невероятно послание); 5.Скитница (подарък); 6.Отнесени от вихъра (на мама е, но си я присвоих :D); 7.Индигова магия (отново подарък от добри приятели); 8.Двойната Лотхен; 9.Сълза (първата книга, получена от издателство); 10.Марли и аз

8.Кои са 10-те книги, които чакаш да излязат или са излезли и искаш да прочетеш? 
- 1.100 - те; 2.Landline; 3.Fangirl; 4.Алената кралица; 5.Пророчеството на гаврана; 6.Всички наши места; 7.Париж винаги си заслужава; 8.Възпламени ме; 9.Даровита; 10.Най - дългото пътуване

9.Кои са 10-те книги, на които ако можеше щеше да издигнеш олтар? 
- 1.Отнесени от вихъра; 2.Гордост и предразсъдъци; 3.Кръвни връзки; 4.Игрите на глада; 5.Възпламеняване; 6.Сойка-присмехулка; 7.Революция; 8.Тетрадката; 9.Ангел с часвников механизъм; 10.Принц с часовников механизъм; 11.Принцеса с часовников механизъм

10.Кои са 10-те книги, с които ако се разделиш, няма да те заболи чак толкова много? 
- 1.Белязана; 2.Избрана; 3.Измамена; 4.Вечна; 5.Спомни си; 6.Влюбен до безумие; 7.Пленница на смъртта; 8.Подборът; 9.Хари - Биографията; 

11.Кои са 10-те книги, които се повтарят в този таг? (Не е нужно да ги има във всяка една категория, в повече от една е достатъчно.) 
- 1.Индигова магия; 2.Възпламеняване; 3.Алената кралица; 4.Спомни си; 5.Най - дългото пътуване; 6.Влюбен до безумие; 7.Отнесени от вихъра; 8.Създадена от дим и кост; 9.Пленница на смъртта; 10.Принцеса с часовников механизъм

Тагвам: Ана, Ева, Ники и Илияна :)

сряда, 24 юни 2015 г.

Inside-Out Book Tag

Много благодаря на Ана, че ме е тагнала. :)1.РАДОСТ: Книга, която ви е направила щастливи/която ви е накарала да се смеете. 
- "Тайният живот на Беки Б.". Беки беше един от най - забавните персонажи, които съм срещала. Винаги се забъркваше в големи каши, но някак си успяваше да се измъкне... Е, не винаги, де. Смяла съм се буквално на всяка страница на тази книга.

2.ТЪГА: Книга на която сте си изплакали очите. 
- Много са книгите, на които съм плакала (чак ме е срам да си призная), но ще кажа "Последна песен" на Никълъс Спаркс.

3.ОТВРАТ: Дразнещ/отвратителен герой: 
- Тес от "Легендата". Наистина не можех да я понасям! Мразех всяка страница с нея и ми се ще да я нямаше...

4.БЯС ЛЮТ: Книга с много битки и екшън. 
- "Сойка-присмехулка" от Сюзан Колинс. 

5.СТРАХ: Книга, която те е поизплашила. 
- Май не се сещам за такава... Принципно не чета книги, които биха ме изплашили, защото съм много страхлива (затова и през живота си съм гледала само един филм на ужасите)

Тагвам: Cute disasterГаби и Лияна

понеделник, 22 юни 2015 г.

Въглен в пепелта от Сабаа Тахир - ревю


   Империята на Воините е най-могъщата военна сила в познатия свят. Армиите й смазват всяка съпротива, благодарение на по-добрите си оръжия и безмилостните си войници. Завоеванието, което слага началото на империята, е държавата на Книжниците – някога велика цивилизация, обсебена от жаждата за знание, чиято култура е почти напълно заличена след пет века робство.
   Лайа е обикновено момиче от Книжниците, което живее с брат си при дядо си и баба си. Една вечер имперски отряд напада дома им, убива дядо й и баба й и пленява брат й. Лайа успява да избяга, свързва се с бунтовническото движение в града и успява да ги убеди да й помогнат. В замяна се съгласява да бъде изпратена като шпионин в крепостта, където се обучават най-страховитите имперски воини - Маските. Ако се окаже полезна и намери ценна информация, брат й ще бъде спасен.
   В същата крепост Елиас Валерий планира да дезертира след дипломирането си. Въпреки, че е наследник на един от най-могъщите имперски родове, жестокостта на Воините му е чужда и единственото, което желае е свобода. Плановете му се променят, когато е обявено,че по силата на древен закон, следващият император ще бъде избран измежду четиримата най-добри ученици в крепостта. Елиас е един от тях.
   Скоро Елиас и Лайя ще разберат, че техните съдби се преплитат и изборите им ще променят съдбата на самата Империя.


   "Въглен в пепелта" беше като една мрачна приказка, разказваща за ужасяващото управление на една империя, където нито робите, нито поробителите са свободни. Книгата беше изпълнена с насилие, потисничество, ужас, борба. Предизвика вихър от емоции у мен и затова се превърна в една от любимите ми книги. Действието се развиваше бързо, напрежение имаше постоянно, а това, че книгата ни представяше и две гледни точки (на Лайа и Елиас), беше още един плюс за нея. Определено я препоръчвам!
   Не мога да кажа с точност кой е любимият ми персонаж, защото мисля, че се привързах страшно много към всички от книгата. Ще започна обаче с Лайа. Колкото и ниско мнение да имаше тя за себе си (че е слаба, малодушна, страхлива...), според мен не беше такава. Напротив, тя беше доста силна и смела, може би не във физическия смисъл на думата, но се изправи срещу страховете си, рискува живота си. Имаше много силна психика, колкото и да не си вярваше. За целия ужас, който беше преживяла в миналото и който продължаваше да изживява в настоящето, тя определено ми доказа, че е силен персонаж. Възхищавах се на това какво е готова да направи за близък човек. И да, ако в първите няколко страници на книгата я видяхме малко като страхливка (въпреки, че тогава оцеляваше и не мога да я виня за действията й), то в края, при равносметката, си помислих колко много рискува през цялото време, и колко смела беше, въпреки, че се самообвиняваше за това, че не е помогнала в началото на брат си.
   Елиас. Бях страшно гневна на Империята, за всички неща, които го е принудила да направи. Защото той не беше убиец, а тя го беше превърнала в такъв. Помислих си колко много би му отивало да е Книжник в един свободен свят.  Представих си го как се занимава с литуратура и как живее един тих и спокоен живот. За жалост, в книгата не беше така и той имаше страшно тежък живот. Империята не му беше изтръгнала напълно сърцето, защото в неговите чувства и емоциии, все още се усещаше човешка доброта и съпричастност към мъката. Беше ми тежко да чета как се разкъсва между това да последва сърцето си и да помогне на някого и това да послуша разума си и да не рискува. Радвам се, че в повечето случаи той взимаше правилните решения, въпреки че рискуваше да бъде убит от Империята.
   Хелене беше борбена, пълна с гняв и сила - точно онзи силен, женски персонаж, който сме свикнали да виждаме в повечето книги. Представях си я като Селена от "Стъкленият трон". Тя беше подчинена на Империята, за разлика от Елиас, но мисля, че в останалите книги, ще претърпи промяна и също ще се обърне срещу Империята. Или поне се надявам, защото наистина я харесах като персонаж и може би това беше едниственият минус в характера й, който открих.
   И Кийнан – не си мислете, че е на последно място, защото ми е харесал най – малко. Напротив, той също беше много силен и добър персонаж. Изобщо Сабаа Тахир беше изградила не само света, но и героите си забележително добре. Кийнан ми беше много мистериозен, защото криеше чувствата си под някаква маска и чак в последните пъти, в които се появи в книгата, се осмели да я свали. Но за жалост така и не научих много за него, а ми се искаше, защото от малкото, което ни е дала авторката, го обожавам!
   И така по отношение на любовния квадрат (?) – толкова ми се иска да видя Елиас и Лайа заедно и Кийнан и Хелене (нищо, че още не се познават). Чудя се защо изобщо съществува този квадрат?! Книгата щеше да е все така прекрасна и без Хелене да си падаше по Елиас, а Лайа да изпитваше чувства към Кийнан. Но не, трябва да има поредната драма! Радвам се, че тази книга не наблягаше много на любовната история, но вече предчувствам как този квадрат ще ме изнерви в другите книги.

   Книгата ме грабна от първата страница с уникалния начин на писане на Сабаа Тахир. Не мога да повярвам, че й е дебютна книга, защото наистина е написана много добре. Описнията бяха на ниво и пресъздаваха прекрасно живота от книгата. Имаше много добре изградени герои, а сюжетът беше оригинален и интересен. Препоръчвам книгата на любителите на силни емоции и напрежение.

събота, 20 юни 2015 г.

Summer Reader Book Tag

Благодаря на  El Sch, че ме е тагнала :)


1.Лимонада: изберете книга, която е започнала горчиво, но e станала по-добра 
- "Разбий ме" на Тахере Мафи.

2.Златно слънце: изберете книга, която ви е накарала да се усмихнете несравнимо 
- Винаги съм се усмихвала с книгите на Стефъри Пъркинс. Тя просто пише уникално!

3.Тропически цветя: изберете книга, в която действието се развива в чужда страна 
- За това ще кажа "Проклятието на тигъра", където действието се развива основно в Индия.

4.Сянката на дървото: изберете книга, в която за първи път е представен мистериозен или съмнителен герой 
- Уил Херондейл беше голяма мистерия за мен в "Ангел с часовников механизъм"

5.Пясък: изберете книга, в която сюжета едвам се развива 
- "Подборът" на Али Конди. Щях да заспя, докато четох тази книга. Как може да не се случва абсолютно нищо интересно? Ама наистина нищо!

6.Зелена трева: изберете герой, които е пълен с живот и това ви кара да се усмихвате 
- Хав от поредицата "Савнати". Той ме е карал да се смея толкова много пъти...

7.Диня: изберете книга, която включва някои сочни тайни 
- "Интригантката" от Сесили фон Зигесар - чела съм я преди мнооого време, но си спомням, че имаше "сочни" тайни :D

8.Слънчева шапка: изберете книга, която се развива в огромна вселена/обстановка 
- "През вселената" на Бет Ревис

9.Барбекю: изберете книга, в която герой е представен като голямо парче 
- Рен от "Проклятието на тигъра". Дори веднъж беше сравнен с Брад Пит - това трябва да значи нещо :D

10.Лятно забавление: разпространи тага 
- Тагвам НикиЮлиГабиАнаЕва :)

петък, 19 юни 2015 г.

Bookish Scenarios Tag

Много благодаря на Ники, че ме е тагнала. Въпросите са доста интересни и нямам търпение да отговоря.


1.Трябва да се отървеш от всичките си книги и можеш да задържиш по една от всеки от следните жанрове: съвременна литература, фентъзи, нехудожествена литература и друг по твой избор. Кои книги ще задържиш? 
- Ъм, от съвременната литература може би ще избера книгите на Никълъс Спаркс и щом е задължително да е една, то това ще е "Тетрадката". За фентъзи - "Нощният цирк". Нехудожествена литература - "50 места, които да посетите в България през 2015" (все още не съм я чела, но бих искала). И книгата по мой избор реших да е "Скитница".

2.В книжарница си и чуваш тийнейджър да казва на майка си, че не обича да чете, но майка му настоява да вземе някоя книга. Отиваш при тях и препоръчваш книга, която смяташ за подходяща за хора, на които не им допада четенето - коя е тя? 
- Определено "Игрите на глада". Както съм казвала и друг път, мисля, че тази поредица би се харесала на много хора, без значение от пола, годините...

3.Не се чувстваш на себе си и се нуждаеш от подобряване. Коя книга четеш, за да си върнеш доброто настроение? 
- "Теория за любовта от пръв поглед" - толкова е сладка, лека и се усмихвах почти през цялото време, докато я четох. Също така и "Тайният живот на Беки Б." - също мого забавна и приятна книга.

4.Връщаш се назад във времето за ден, в тийнейджърските си години. Коя книга е най-вероятно да се хванеш да четеш? 
- Хм, не знам... Много бих искала да се видя как чета поредицата "Вълците от Мърси Фолс" отново.

5.Твой приятел те изненадва с четиридневно пътуване и имаш един час да се подготвиш. Коя книга ще вземеш за по път? 
- Веднага ще грабна някоя от тези "да прочета", което значи, че ако в момента някой ме изненада с подобно нещо, ще грабна "Пророчеството на гарвана" от Маги Стийвотър, защото най - накрая се сдобих с нея, а Ана ми я препоръча в един пост, който бях написала преди време.

6.Къщата ти е била обрана! Не се тревожи - всички са в безопасност, но библиотеката ти е била претършувана. Коя книга наистина се надяваш да е добре? 
- "Игрите на глада" ще е първата поредица, която ще проверя дали е добре. Страшно обожавам тези книги и въпреки, че в началато, когато излязоха новите корици, съжалявах се имам старите, сега си обичам старите копия и бих се притеснила за тях най - напред.

7.Твой приятел взима назаем книга и я връща в ужасно състояние. Ти а) се преструваш, че не си забелязал/а, б) го молиш да ти купи нова или в) тайно унищожаваш някоя от неговите? 
- Ами... май нито едно от трите. Всъщност, в момента ми се случва нещо подобно, защото очаквам да ми върнат една книга с леко накъдрени страници,  тъй като е била намокрена, но... Със сигурност няма да си мълча, но определено не съм от хората, които ще поискат да им заплатят книгата, а да унищожа някоя книга от отмъщение? Горката книга. Не бих направила подобно нещо.

Тагвам: El Sch и Илияна

четвъртък, 18 юни 2015 г.

Търсенето на тигъра от Колийн Хоук - ревю
Ревю на първата книга.  В „Търсенето на тигъра”, продължението на „Проклятието на тигъра”, приключението за Келси, Кишан, Рен и господин Кадъм, продължава. В началото на книгата, Келси отново е у дома, където се забърква в любовна аватюра, а появата на Рен отново в живота й, обърква още повече нещата. Този нормален живот, обаче, не продължава дълго, след като се появява един добре познат враг на Рен и Кишан. Изправяйки се очи в очи с врага, нещата не завършват добре за Рен и той бива отвлечен. Келси и Кишан трябва заедно да намерят начин да го спасят, а единственото, което могат да направят, за да се успеят със спасяването му, е да се доближат още една крачка до развалянето на проклятието.

Благодаря отново на издателство Интенс за предоставената възможност.

Книгата, подобно на първата, беше наситена с напрежение и инфарктни ситуации, в които тръпнех в очакване да разбера какво точно ще се случи с героите. Може би, тази ми хареса малко повече, защото и Кишан като герой ми хареса повече от Рен, но за това по – късно. Книгата беше интересна, включваше множество приключения и препятствия, пред които трябваше да се изправят героите.
Началото на книгата беше малко бавничко, но това не значи, че не се случиха интересни неща. Всъщност, мисля, че това начало беше необходимо за нея, предвид всички моменти, изпълнени с напрежение, които бяха в предишната книга, а и тези, които предстояха да се случат. Така, че да – това може да се каже, че беше „спокойната” част от книгата. От новите герои, които бяха част от началото й, няма как да не обърна внимание на Ли, който беше много симпатичен герой, но който ми се стори малко излишен. Така де – не мисля, че той има място във връзката между Келси и Рен и за съвсем кратко беше създаден малко излишен любовен триъгълник.
Като казах за връзката между Рен и Келси, не съм си променила мнението, че те двамата са просто идеални един за друг. Любовта им е толкова чиста, истинска и красива, че няма как тотално да не ги подкрепям. За съжаление, не съм си променила мнението и за Рен като отделен персонаж – все така не мога и не мога да го обикна.
Но Кишан… Аз съм ВЛЮБЕНА в него. Не знам какво съм си мислела в предишното ревю с това изказване, че е излишен. Толкова се радвам, че в тази книга Рен почти липсваше и можех да опозная повече характера на Кишан, защото той вече е любимият ми герой от книгата. Той играеше ролята на лошото момче, но не мисля, че беше и типичното такова. Беше страшно духовит, забавен и за разлика от брат си, толкова естествен. Държеше си се напълно нормално и можех да си представя как разговарям с него в една нормална ситуация. Беше откровен и не се притесняваше да сподели чувствата си пред Келси. На моменти се държеше дръзко, но и това ми хареса, защото бе толкова по – различен от Рен. Беше ми много мъчно, че се чувства виновен за миналото – кой би могъл да бъде виновен за това, че се е влюбил?
  Сега възниква и едно колебание у мен по отношение на любовния триъгълник, защото обожавам Келси и Рен като двойка, но смятам, че и Кишан заслушава своя щастлив край и какво, ако Келси е единствения начин за постигането на такъв?
Много ми хареса земята на силваните и описанията в тези глави – беше много магическо и ме пренесе в тази вълшебна атмосфера. И в двете книги забелязах, че авторката се справя забележително с описанията на подобни неща. Описва ги много красиво и това позволява на читателя да се пренесе на мястото.

Втората книга – „Търсенето на тигъра” запази високото ми ниво на интерес, с напрегнатите си моменти, невероятната магическа атмосфера, приключенския си стил и чистата любов на двамата братя към това „обикновено” момиче.

петък, 12 юни 2015 г.

R.I.P. IT or SHIP IT (1)

Здравейте, наскоро попаднах на това видео и идеята ми се стори интересна. Та, така - целта е да се разделят на две купчинки мъжки и женски персонажи от различни книги, да се изтегли по един женски и един мъжки персонаж и после да кажете дали одобрявате или категорично не двойката, която се получи. Обясних го по възможно най - скапания начин, за което съжалявам, но се надявам да ме разберете. Нямам търпение да започна!


1.Иии, първите имена които изтелих са... (драматична пауза) - Джаред от "Скитница" и Изабел от "Реликвите на смъртните". УАУ! Ами, всъщност мисля, че би излязла добра двойка от тях. Знаете, че Изабел е от онези badass характери, а и Джаред не си поплюва много, много. Как ли ще им е общото име - Джазабел?


2.Втората двойка е - Кишан от "Проклятието на тигъра" и Изабел от "Вълците на Мърси Фолс". А ето я и втората Изабел (кълна се, няма повече героини с името Изабел). Всъщност, тази двойка също не е зле. Бих могла да си ги представя заедно. Със сигурност не биха били перфектната двойка, но може би, би се получила добра връзка между тези персонажи. Имат прилики в някои отношения на характерите си. И общото им име е Кишабел (звучи ужасно!)

3.Следваща двойка - Уил от "Последна песен" и Тереза от "Бъди с мен". Ъммм, не знам... Объркана съм. Може би, по - скоро казвам не. Мисля, че на Тереза й трябва малко по - дързък герой за партньор и Уил просто не ми се струва добър избор за нея. Така че, казвам "не" за тази двойка. 


4.Следващите са - Ейдриън от "Кръвни връзки" и Америка от "Изборът". Боже, НЕ! Не мисля, че Ейдриън ще издържи на постоянната нерешителност на Америка. Вярно, че той е със Сидни, която доста  се колебаеше за връзката им, но Америка е толкова... дразнеща (?) на моменти (като изключим това, я харесвам като персонаж), че не съм сигурна, дали дори и той ще я изтърпи. Честно казано Америка не мога да си я представя с никой друг, освен с Максън.


5.Петата двойка е - Хав от "Кристал" и Гуен от "Скъпоценни камъни" - Да, да, ДА! Гласувам с две ръце за тази двойка! И двамата са толкова забавни и притежават такова чувство за хумор, че са перфектни един за друг. А и са толкова естествени и определено си отиват страшно много. Дори и бих заменила Гидиън с Хав. Общото им име ще бъде - Гуенвиер (лъжа ли се или цялото име на Хав беше Хавиер?)

6.Дей от "Легендата" и Катнис от "Игрите на глада". Явно ми върви на добри попадения. Мисля, че това би била добра двойка, защото и двамата са страшно смели и двамата се борят за своите каузи и си подхождат. 

7.След това са - Джош от "Русунка за Айла" и Бела от "Здрач". Хммм, по - скоро не - Джош е чувствителен, романтичен, артистичен и аз го харесвам страшно много, но не мисля, че Бела би се впечатлила от него (нея я влечат мистериозни типове с проблеми :D)

8.Следващи са - Дориан от "Стъкленият трон" и Скай от "Без Хоуп". Това ще бъде доста странна двойка. Но не мисля, че би се получило. Скай има доста драматично минало - Селена от "Стъкленият трон" също има, но тя е силна и би се справила и сама с проблемите си, докато Скай се нуждае от "рамо, на което да поплаче" от някой, който да я изслуша, а мисля, че Дориан има достатъчно проблеми, че да се тревожи и за подобни драми.

9.Предпоследната двойка е - Тъмнейший от "Гриша" и Теса от "Адски устройства". Ъъъ, категорично не. Не само, че тя е толкова добричка, а той е... зъл, ами и той копнее за власт, а тя се бори точно срещу такива хора, които искат да разполагат с власт, която не им се полага. Така че - не. 

10.И последната двойка е - Уил от "Адски устройства" (ха, били са на косъм да се паднат с Теса) и Елинор от "Елинор и Парк". А ето я и най - странната комбинация от всички. Ще трябва да кажа не и на тази двойка, защото не се сещам за абсолютно нищо, по което да си приличат и за което ще си допаднат... Сериозно, ако се сетите, ми кажете :D


На мен ми беше много интересно, надявам се и на вас. Каня всеки, който има желание и му е харесало, да го направи :)

понеделник, 8 юни 2015 г.

Favourite Genre Book Tag

1.Кой е любимият ви жанр? – Фентъзи.

2.Коя е любимата ви книга от този жанр? – Поредицата „Кръвни връзки” от Ришел Мийд.

3.Коя книга ви е накарала да заобичате този жанр? – Не ме е срам да си кажа, че книгата е „Здрач”. Бях огромна фенка на поредицата, а и все още имам сантиментални чувства към нея.

4.Назовете една книга от този жанр, която получава заслужено голямо внимание и една, която заслужава по – голямо внимание. – За заслужено голямо - „Реликвите на смъртните”, а за такава, на която трябва да се обърне повече внимание – „Чудовищен” от Алекс Флин – обожавам тази книга!

5.Кое е нещото, което най – много ви дразни в книгите от този жанр? – Ами… не мога да се сетя за нещо специфично за жанра, което ме дразни, затова ще кажа нещо, което като цяло ме изнервя в книгите и това е любовният триъгълник. Чела съм само една книга с наистина добре изграден любовен триъгълник и това е трилогията „Адски устройства” – съответно Уил, Теса и Джем.

6.Назовете автори/поредици от този жанр, които са в списъка ви „трябва да прочета” – Все още доста се колебая за поредицата „Пърси Джаксън” от Рик Риърдън, защото имам някакво лошо предчувствие, че няма да ми хареса, но... не знам. Може би поне трябва да опитам с първата. Много искам да прочета „Призоваването” от Кели Армстронг, но не знам кога ще станe, а също и "Пророчеството на гарвана", която със сигурност ще прочета това лято, защото съм напълно убедена, че ще се влюбя в нея!

7.До кои светове бихте искали да пътувате и кои герои бихте искали да срещнете? – Напоследък много искам да отида в света на „Стъкленият трон”, където да се срещна с Дориан и Селена. Светът в „Подменена” – нищо, че е малко антиутопичен, също е място, което бих искала да посетя. И разбира се, бих искала да се срещна с всякакви същества от "Реликвите на смъртните"

8.Какво още искате да видите от този жанр? – Ъм, може би искам по – голямо разнообразие от същества? Но тук по – скоро проблемът е в мен, защото аз си купувам книги, където съществата са основно върколаци, вампири, магьосници… И почти не съм чела книги с феи, русалки, дракони, кентаври (това пък от къде ми дойде?)


9.Препоръчайте три свои любими книги от този жанр. – Ще кажа книги, които не съм споменавала в предишите въпроси и това са: „Академия за вампири” от Ришел Мийд, „Рубиненочервено” от Керстин Гир и „Вълците от Мърси Фолс” от Маги Стийвотър

Тагвам: АнаЮлиИлиянаCute disasterМели, Лияна, а и всеки, който желае да направи тага. :)

събота, 6 юни 2015 г.

Рубиненият кръг от Ришел Мийд - ревю
Ревю на петата книга.

   „Рубиненият кръг” е краят на невероятната поредица „Кръвни връзки”. В нея Сидни и Ейдриън се изправят пред множество предизвикателства, попадат на нови и важни открития и с помощта на верните си приятели, за пореден път се справят с трудностите, които им биват поднесени. В тази, изпълнена с напрежение книга, на Сидни й се налага да се изправи пред стари врагове, а Ейдриън попада на мистерия, свързана с магията на духа, която може да промени всичко.


Много ми е мъчно, че тази поредица свърши, но това, което авторката каза в благодарностите, ми дава надежда, че ще видим още от приключенията на тези страхотни герои, лично на мен и любими.
В тази книга и Сидни и Ейдриън бяха невероятно смели. Знаех, че са готови на всичко, за да спасят Джил, затова и не се изненадах на рисковете, които поеха.
Любовта им винаги е била страшно вдъхновяваща за мен. Това как той се притесняше за нея, когато тя многократно се излагаше на опасност, за да спаси другите и това как тя постонно се тревожеше, когато той използва магията на духа. Обожавам моментите им от първата до последната книга и съм страшно щастлива, че до края любовта им издържа на всички изпитания и предизвикателства, на които беше подложена.
Винаги съм си представяла Диана Агрон
като Сидни.
И двамата  израснаха страшно много през тази поредица. Сидни от алхимичката, която изпитваше неприязън към вампирите, която беше притеснителна и да си признаем, не особено смела, стана омъжената за вампир, смела, силна и готова на всичко за приятелите си, госпожа Ивашков. Ами Ейдриън? При него промяната е… гигантска! През цялата поредица, той беше героят, който най – много се промени. След раздялата си с Роуз, Ейдриън беше развилина – пушеше, пиеше, държеше се егоистично, живееше на ръба и ползваше много от магията на духа, а в края го виждаме като разумен, работещ (о, да, намерил си е работа), отдаден на семейството си – да, промяната при него определено беше голяма. Това, което никога не се промени при Ейдриън  беше сарказмът му, вроденото му чувство за хумор и невероятно артистичната му натура.
А Хейдън Кристенсен би бил добър избор за
ролята на Ейдриън.
Редно е да кажа по нещо и за останалите герои – Еди – той беше един от любимите ми мъжки персонажи от книги, изобщо. Беше страшно смел, неведнъж рискува живота си за приятелите си, а да наблюдавам отношенията му с Джил и това как не си признаваше чувствата си пред нея, беше сладко. Радвам се, че в края двамата намериха пътя един към друг и бяха заедно. Като казах Джил – нея бих я определила точно с думата, която описах връзката им – тя беше сладка и си я представях като едно малко момиченце, което трябва да бъде защитавано, но всъщност, истината е, че тя беше силен персонаж, който също пое много рискове по време на поредицата. Незнайно защо госпожа Теруилиджър винаги съм си я представяла като някакъв приказен персонаж – като магьосница и винаги като четях главите с нейно присъствие, усещах аромата на билки. Радвам се, че се срещнахме отново и със стари герои като Лиса, Дмитрий и Роуз от „Академия за вампири”, които също се промениха по време на двете поредици.
От края на поредицата бях повече от доволна. Той беше точно такъв, какъвто исках да бъде, че дори и повече от това.  

По време на цялата поредица изпитах страшно много емоции като минах през радост, тъга, смях, страх, любов… Обичам всяка една книга, всяка страница, всеки ред. Не съжалявам нито за момент, че я прочетох и че преминах през всички неща, през които преминаха героите. Тя ме пренесе на друго място, далеч от ежедневието и всеки път беше изумително. Казвам „сбогом” на поредицата и „довиждане” на героите.

вторник, 2 юни 2015 г.

Наследницата от Кийра Кас - ревю

В „Наследницата” се запознаваме с дъщерята на добре познатите ни герои Максън и Америка – Идлин. Преди двайсет години родителите й намират любовта си в Избора. А сега е ред на Идлин. Проблемът е, че принцесата няма никакво желание да срещне голямата си любов, но въпреки това тя е принудена да участва в Избора за мира и доброто на народа си. Чувствата на принцесата относно Избора постепенно се променят след запознанството й с няколко очарователни младежа. Дали пък въпреки първоначалното си скептично мнение, тя няма да се влюби?

Прочетох книгата за… ден и половина? Обяснявам си го с това, че нямах търпение да видя какво ще се случи на всяка една страница. Книгата беше уникална!
Първоначално, като се запознах с принцесата, не мислех, че тази книга ще ми хареса толкова много, защото характерът й беше просто отвратителен (беше доста надута и се държеше малко егоистично). Но постепенно я опознах и мисля, че разбрах чувствата й и защо се държи така и вече не ми беше чак толкова неприятна. Идлин, според мен, беше от онези силни женски персонажи, които обаче играят ролята на гадните момичета в книгите. Проблемът е, че тя искаше да се покаже като силна, влиятелна и способна да се справи с всичко личност, но не намираше правилния начин да го направи и в очите на околните беше просто гадна, а на моменти дори жестока (например с отношението й спрямо участниците в Избора)
Америка и Максън. Честно казано никога не съм харесвала самата идея за Избора и затова останах малко разочарована от това, че те принудиха дъщеря си да го направи (пък било то и за доброто на народа). Като казах народа, е редно да спомена, че този Избор е направен с цел да се „разсее” народа от зародилото се напрежение. Радвам се, че Максън и Америка са направили толкова много промени като управляващи (като премахването на кастовата система), но не съм си и помисляла, че всичко магически ще се нареди за толкова кратък период от време.
Много ми се ще да спомена брата близнак на Идлин – Арън. Тяхната връзка беше супер сладка (особено това как закрилнически се държеше с нея). Той я разбираше най - добре от всички, което е нормално, все пак й е близнак, но това което ме подразни беше, че се опитваше да я промени. Арън, въпреки това, ми хареса много като персонаж, може би дори беше един от любимите ми, но с това, което направи накрая малко ме разочарова... всъщност, доста.  (няма да издавам спойлери, вие ще си видите)
Така – относно кандидатите съм страшно объркана. Рабира се, обожавам Кайл и съм почти на 99%, че той ще е и крайният избор на Идлин. Тяхната връзка досега ми се струва най – силна, а и са имали най – много „моменти”. Но Иън – той е толкова мистериозен и искам да науча за него още и още, въпреки това предложение, което отправи и което ми се стори малко глупаво. Хенри също ми е много симпатичен, но мисля, че връзката му с Идлин е обречена, така че със сигурност те няма да са двойка. От друга страна, преводачът на Хенри – Ерик, ми се стори интересен персонаж и може би в следващата книга ще се случи нещо между него и Идлин? Не знам, надявам се, защото и него искам да опозная повече. Хейл ми се струва малко обикновен герой, който не смятам, че ще има особено голяма роля в следващата книга. И така, общо взето се колебая между: Кайл, Ерик и Иън като си мисля, че тя ще избере Кайл, но… ще видим.

„Наследницата” беше уникално продължение на поредицата „Изборът” и не ме разочарова, както си мислех в началото. Идлин беше малко по – различен персонаж от тези, за които съм свикнала да чета, но като я опознах ми допадна.  Книгата ни запознава с много различни персонажи, всеки от които интересен. Краят ме остави без думи и ме накара веднага да поискам следващата книга в ръцете си.